WORLD=U logo

Food Tour Peel Noord van start

De prachtige molen de Volksvriend in Gemert, vormde donderdagavond het decor voor de aftrap van de WORLD=U Food Tour in de Peel. De komende maanden zullen Merel, Marlous, Lotte, Nicky, Tom, Jan, Anke, Sil, Evi, Niek en Jeroen hun talent en visie inzetten om de voedselproblematiek terug te dringen.

De ontdekkingsreis van de 11 deelnemers begint met twee presentaties over de Rabobank, Rabobank Foundation en Banking for Food. “Het wereldvoedselvraagstuk is een gedeelde verantwoordelijkheid en daar willen wij als bank graag een steentje aan bijdragen. Wij zijn bankiers en dat willen we goed doen. Maar we willen meer zijn.” aldus Wil Schers, directeur bedrijven van Rabobank Peel Noord.

Na een korte kennismakingsronde en een bezielende rondleiding door één van de molenaars èn Food-Tour deelnemer Jeroen van Boxmeer, is het tijd voor de dialoogsessies waarvoor de groep in tweeën opsplitst. De dialoogsessies, begeleid door de NJR en NID nemen 2 uur in beslag. De twee uur, die aanvankelijk ogen als een zee van tijd, vliegen zo voorbij. Deelnemers delen hun ervaringen en dromen zoals: minder megastallen, verspilling in winkels en restaurants verminderen en een meatless monday.

Bij samenkomst van de twee groepen blijkt dat bewustwording (door bijvoorbeeld educatie of open dagen) door beide teams wordt omarmd. Ook wordt vast vooruit geblikt naar de volgende Food Tour bijeenkomst op 2 juni tijdens Los op `t Veld. Tijdens deze bijeenkomst zullen ondernemers bij de jongeren aanschuiven om hun kennis en expertise te delen.

 
Comments are closed.

Back to Top ↑