WORLD=U logo

WORLD=U serveert!

Op maandagavond 30 oktober opende het eerste WORLD=U pop-up restaurant haar deuren tijdens de Nacht van de VN. Een tiental flitsende obers stond paraat om de allereerste gasten een warm welkom te heten. Op het menu stond maar liefst een 7-gangendiner waarin ‘het voedsel van de toekomst werd geserveerd op een bedje van pittige dialoogvragen’.

Het knusse interieur en de vakkundige bediening deden niet onder voor menig 2-sterrenrestuarant. Bij binnenkomst stonden de obers paraat om de gasten die een plekje hadden weten te bemachtigen naar hun tafel te leiden.

Eenmaal aangeschoven werden de gangen in rap tempo opgediend. Hoewel de eerste gang aan sommige tafels onaangeroerd bleef, zetten de gasten hun tanden flink in de volgende gangen. Elke gang werd een nieuw onderwerp bijv. honger, de herkomst van voedsel aangesneden en ook werden oplossingen voor het wereldvoedselvraagstuk gedeeld. Dit leidde tot inzichtvolle gesprekken tussen vreemden, jong en oud en zelfs moeder en zoon.

Ondanks dat het diner niet erg vullend was leverde het wel wat food for thought op. Een aantal interessante suggesties die gedaan werden om het voedselvraagstuk op te lossen zijn: “onderwijs jonge ouders zodat zij hun kinderen van jongs af aan voedseleducatie kunnen meegeven”, “maak een etiket (zoals op wasmachines) dat de duurzaamheid van een product aangeeft”, “verander ons dieet zodat we 90% plantaardig eten”.
Comments are closed.

Back to Top ↑